En personlig vendetta

11.5 11

Når nu den nye generaldirektør for DR renser ud i feel-good-cheferne, kunne hun så ikke også få fjernet en feel-bad-chef som Arne Notkin? Manden der står bag Jacob Rosenkrands ”Jagten på de røde lejesvende” og som mener, at tidligere DR medarbejdere skal stå skoleret og anklages for holdninger de havde for 40 år siden. Serien er netop genudsendt men burde være blevet kasseret for længst. Den forfaldt nemlig til slem primitiv ideologisk propaganda, ja jeg erindrer ikke at have set noget lignende i de udskældte 70ere, skønt denne serie netop foregav at ville finde svar på et påstået ideologisk misbrug af DR..

Notkin var bagmand, han fodrede Rosenkrands med oplysninger, navne på andre koldkrigere (Bent Jensen, Bent Blüdnikow bl.a.) men også dokumenter, heraf et falsk, som Notkin selv tidligere havde været ude med. Selvom dokumentet er blevet afvist som forfalsket, kom det på bordet igen. Det drejer sig om en støtteerklæring til PFLP, som flere DR medarbejdere påstås at skulle have skrevet under på. De pågældende kender dog intet til erklæringen. Poul Smidt har skrevet udførligt om sagen i Information i nov. Sidste år.

De fleste anklager vedrører ikke medarbejdernes programmer men er f.eks. artikler, de har skrevet i blade som Politisk Revy og Information. Ved visningen af serien i DR-byen, forlød det fra Bjørn Bredal, som var ved at kaste op over hele seancen, at Notkin hyldede Rosenkrands for hans eminente arbejde. Lille Rosenkrands havde jo også bare gjort som far sagde. Helt ned til den stærke lampe, der blev smasket lige i synet på de ”anklagede” under forhøret, iscenesat som et andet nazi-forhør, mens højrefløjskoryfæerne kunne udtale sig roligt og smilende i blød lyssætning.

Respekten for Rosenkrands og Notkins alsidighedsprincipper samt principper for god seriøs journalistik kan ligge på et meget lille sted.

Arne Notkin, der med sin jødiske baggrund, især har set sig gal på folk med pro-palæstinensiske synspunkter fulgt op af hurtige anklager om terrorist-sympatier, har været i gang med sin personlige vendetta længe. I Weekendavisen begyndte han sit opgør med de venstreorienterede tilbage i 90erne sammen med Bent Blüdnikow, sekunderet af Bent Jensen, Dansk Folkepartis personligt betalte historiker. Nu sidder Notkin som kanalchef på DR2 og fortsætter sit opgør som koldkriger, selvom Rosenkrands igen og igen bedyrer, at ideen helt var hans egen. Så tror vi også på den. Der står helt og holdent Notkins navn under.

Skal licensbetalerne, herunder jeg selv, betale for en klar politisk kampagne i DR mod navngivne personer? Et DR som selv finansministeren mener i mellemtiden er blevet tandløst. Ti år med en borgerlig regerings konstante skyderi på DRs konkrete programmer og nyhedsformidling har gjort deres til at fjerne kritikken af de borgerlige. Og Notkin sørger her for slagsiden. Til højre.

Suzanne Giese

Kommentarer lukket til En personlig vendetta

Filed under Kommentarer

Der er lukket for kommentarer.