Biografi

Født i 1946, vokset op i akademikerhjem på Østerbro i København.

Student i 1966, studerede derefter fransk som hovedfag på Københavns Universitet og filmvidenskab som bifag. Lavede småfilm, studenterscene og studenterrevy, og blev siden tilmeldt arkitektstudiet på Henning Larsens afdeling i 1969.

Efter halvandet år blev studiet opgivet, fordi skriveriet tog stadig mere overhånd. Jeg var en del af studenteroprøret og kvindeoprøret og skrev i pressen og i den såkaldt alternative presse. Var bl.a. med til at lave Hovedbladet i en periode. I 1970 udgav jeg min første bog og har siden da levet som forfatter og skribent. I de første mange år blev det til debatbøger, essayistik og antologier primært i forbindelse med mit engagement i kvindebevægelsen. Samtidig lavede jeg en del journalistik på dagblade, radio og tv og deltog i debatten. Mine to børn, Naja og Ditte, blev født i henholdsvis 1973 og 1977. I 1973 oprettede jeg sammen med min daværende mand forlaget Tiderne Skifter og blev redaktør på forlaget, ligesom jeg var medlem af tidsskriftets HUG!’s redaktion. Begge dele forlod jeg i 1980, da jeg blev skilt.

I 1978 udgav jeg min første roman På andre tanker og har siden udgivet endnu fem skønlitterære bøger, samt deltaget i et par skønlitterære antologier. I firserne arbejdede jeg desuden på radioen i en periode med montager og i en periode på Filmskolen som projektansat med det forberedende arbejde på at få oprettet en tv-uddannelse. Jeg blev fagligt aktiv og fungerede først som næstformand, så i tre år som formand for den Skønlitterære Gruppe i Dansk Forfatterforening fra 1987-90. Desuden flyttede jeg sammen med min nuværende mand, Mads, og hans tre børn i 1986. Mads og jeg giftede os i 1990.

Samme år, i 1990 var jeg begyndt at skrive på en tv-serie om Agnes Henningsen og løb ind i nogle problemer af fortælleteknisk art. Jeg søgte ind på Filmskolens manuskriptlinie og tog uddannelsen som manuskriptforfatter i 1990-92. Tv-serien blev aldrig til noget, og umiddelbart efter afslutningen af uddannelsen blev min mand udstationeret et år i Frankrig og jeg flyttede med familien til Paris. Det afbrød andre filmprojekter, der var i gang, og jeg fortsatte med at skrive bøger og artikler. Fra slutningen af 90erne vendte jeg tilbage til faglitteraturen, denne gang sat i gang af det tilbageslag for kvinder, der blev meget markant i 90erne. Det blev først til bogen Drømmen om kvinden i 2001, om de tre sidste tre årtiers udvikling for kvinderne, og i2004 bogen Moderskab, som er en rejse gennem moderskabets kulturhistorie.